Volledig scherm
© ANP

Wonen in lege winkel aan Ulicotenseweg in Chaam gaat definitief niet door

DEN HAAG/CHAAM - De gemeente Alphen-Chaam hoeft geen toestemming te geven voor wonen in een leeg winkelpand achter pizzarestaurant Sphinx aan de Ulicotenseweg in Chaam. Dit vindt de Raad van State.

De leegstaande winkel ligt in de zogeheten tweede lijn achter het restaurant en grenst niet aan de Ulicotenseweg. Alphen-Chaam zegt dat het een achtererf is en daar wil de gemeente geen woningen.

Pizzeria 

Restauranthouder Henk Brummelkamp uit Chaam stapte hierover eerder deze maand naar de Raad van State. Hij vindt het zonde dat het gebouw achter zijn pizzeria leeg blijft staan en dacht een goede bestemming te hebben gevonden in de vorm van een woning. 

Volgens hem is het pand goed bereikbaar vanaf de Ulicotenseweg. Er loopt een weg naar toe die weliswaar eigendom is van Brummelkamp maar iedereen mag er komen, zegt hij. De horecaondernemer vindt dat de winkel niet op het achtererf van zijn restaurant staat maar op een eigen perceel. 

Grenst niet

De gemeente mag van de Raad van State eraan vasthouden dat woningen op achtererven niet gewenst zijn. Dat er een weg loopt naar het achterste gebouw maakt voor de Raad van State niet uit. Het gaat erom dat het pand niet grenst aan de Ulicotenseweg, aldus de hoogste bestuursrechter.  

Inmiddels heeft de gemeente in een nieuw bestemmingsplan het lege gebouw een detailhandelsbestemming gegeven. Daar is niets meer aan te veranderen omdat Brummelkamp geen bezwaar heeft gemaakt tegen dit bestemmingsplan.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda