Volledig scherm
PREMIUM
Vera Wijers woont met veel plezier in een prefab-huis aan de Kesterendreef in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Wonen in een prefab-huis in Breda: ‘Dit is een soort Center Parcs’

BREDA - Ze wil er niet weg, ze woont er ‘top’. ,,Dit is een soort center parcs”, lacht Vera Wijers als ze haar knusse behuizing laat zien. Wonen in een prefab-huis, ook wel flexwonen. Units van per stuk 28 vierkante meter, voor 450 euro kale maandhuur. De gemeente Breda liet er in 2017 25 neerzetten aan de Kesterendreef in de Haagse Beemden en vorig jaar 22 in de Koraalstraat in Brabantpark. 

Er ging daar in de buurt van de Kesterendreef indertijd wel wat gedoe aan vooraf. Komen er vluchtelingen te wonen? Wordt het een opvang voor statushouders? De gemeente en woningcorporatie Alwel moesten even alle zeilen bijzetten om dat beeld te kantelen. 

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda