Woensdag herdenking voor omgebrachte Ger van Zundert

BREDA - Er wordt woensdagavond een herdenking gehouden voor Ger van Zundert, de Bredanaar die is overleden na de aanslag van maandagavond in de Sparrenweg. 

Quote

Wij willen iedereen de kans geven een moment stilte te nemen, een bloemetje te leggen en een wensballon op te laten

Tommy Dieckmann

,,Via deze weg willen wij iedereen vragen die familie Van Zundert een warm hart toedraagt in deze moeilijke tijd en als herdenking aan Ger, woensdag 10 april om 21:00 uur te verzamelen aan de Sparrenweg 28", luidt de oproep van Tommy Dieckmann, een vriend van de familie. 

Op deze manier willen familieleden en vrienden van Van Zundert iedereen de kans geven stil te staan bij het overlijden. ,,Wij willen iedereen de kans geven een moment stilte te nemen, een bloemetje te leggen en een wensballon op te laten.”

Er wordt massaal gereageerd op het bericht op Facebook. Inmiddels is het al meer dan tweehonderd keer gedeeld. 

Drie daders

Ger van Zundert is dinsdagochtend overleden aan zijn verwondingen die hij maandagavond opliep aan de Sparrenweg in Breda. De politie gaat uit van een gerichte actie en is op zoek naar drie daders en een grijze Volkswagen Caddy. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto
  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda