Woef! Honden zoeken paaseieren in dierenziekenhuis in Breda

videoBREDA - Officieel is het pas morgen Pasen maar voor de Bredase honden was het zaterdag al feest. De trouwe viervoeters mochten namelijk bij het Anicura Dierenziekenhuis zoeken naar verstopte paaseitjes. Veel baasjes lieten zich dat geen twee keer zeggen en het werd dan ook al snel een gezellige beestenboel.

Een hoop kwispelende staarten en snuffelende neuzen tijdens het paasfeest voor honden bij Anicura Dierenziekenhuis. Paraveterinair Natasja Embregts legt uit dat de dag vooral bedoeld is om het imago van het ziekenhuis een positieve impuls te geven. Veel baasjes nemen momenteel namelijk nog afscheid met een: bedankt en hopelijk niet tot snel.

“We willen zorgen dat de honden het leuk vinden bij ons en niet zenuwachtig worden.” Tijdens deze paasviering leren de honden het ziekenhuis dan ook vooral kennen als een plek waar over en nergens hondenkoekjes liggen verstopt in paasmandjes. Het is niet de eerste keer dat Anicura een hondenactiviteit verzint. Zo werd er eerder ook een kerstdiner voor de viervoeters georganiseerd. “We zijn ook van plan om meer evenementen te organiseren. Er komt nog sowieso een zomeractiviteit, misschien iets met water”, verklaart Embregts.

Chihuahua Dolce van Jarno en Debbie van Remmerden kijkt in het begin van haar speurtocht nog even de kat uit de boom. De kleine hond is geen onbekende van het ziekenhuis. Zo zit haar staart in het omdat een andere hond hier onlangs een hap uitnam. De Anerikaanse Stafford Fleur heeft daarentegen minder last van plankenangst en weet in een recordtijd van 6:43 maar liefst 42 koekjes te vinden en te verorberen. Of het genoeg is om de felbegeerde hondenencyclopedie te winnen moet nog blijken. Maar die 42 koekjes, die pakken ze Fleur niet meer af.

Fleur (L) vindt haar eerste koekjes
Volledig scherm
Fleur (L) vindt haar eerste koekjes © Freek de Swart

In samenwerking met indebuurt Breda