Volledig scherm
Inès den Ouden (links) vertrekt uit de gemeenteraad, Suzan Cornelissen (rechts) volgt haar op. © Gemeente Breda

Wisseling van de wacht in PvdA-fractie Breda

BREDA - Inés den Ouden gaat stoppen met haar werk als gemeenteraadslid voor de PvdA in Breda. Ze kan haar raadswerk niet langer combineren met haar functie als directeur van het Bredase bedrijf Bodegro. Suzan Cornelissen – nu burgerraadslid voor de PvdA – gaat de vrijgekomen zetel innemen.

De verschuiving van Suzan Cornelissen naar het raadslidmaatschap zorgt ervoor dat er één positie vrijkomt voor burgerraadslid. Deze zal ingevuld gaan worden door Joris Hoogbergen. Op dit moment is hij nog voorzitter van de Bredase PvdA-afdeling. Burgerraadsleden kunnen deelnemen aan voorbereidende vergaderingen van de gemeenteraad maar hebben geen stemrecht in de formele raadsvergadering. 

Het nieuwe PvdA-raadslid Cornellisen is 34 jaar en woont met haar vriend en twee zoontjes in de wijk Overakker. Ze werkt voor de Schone Kleren Campagne, een maatschappelijke organisatie die zich inzet voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. ‘

  1. Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Bierconsumptie zit weer in de lift’
    PREMIUM
    interview + video

    Bierreus is blij met Bredase brouwers: ‘Biercon­sump­tie zit weer in de lift’

    BREDA - Nicolas Bartholomeeusen werd geboren aan de Bredabaan in Maria-ter-Heide bij Brasschaat in België. Die weg voert in één lange rechte lijn door Wuustwezel en Zundert naar Breda. Bartholomeeusen zegt niet dat dat hij voorbestemd was om directeur te worden van Bierbrouwerij AB Inbev, met het hoofdkantoor in Breda. Maar hij beaamt dat het mooi toeval is. “Ik voel me hier goed thuis. We kwamen vroeger vaak in Breda en West-Brabant, dus ik ken de omgeving.”

In samenwerking met indebuurt Breda