Volledig scherm
Winterland Breda is een sprookjesmarkt met eten en drinken. © Edwin Wiekens / Pix4Profs

Winterland zoekt nog standhouders voor kerstvakantie

BREDA - Op de kerstmarkt van Winterland Breda in park Valkenberg komen in de kerstvakantie diverse plekken vrij omdat een aantal standhouders alleen voor de eerste week een chalet heeft gereserveerd. De organisatie is op zoek naar ondernemers die de komende twee weken nog een chalet willen huren.

"Een aantal ondernemers wilde alleen in de week van Serious Request op de markt staan. Ook was er een leverancier die meerde kramen had afgenomen, maar op het laatste moment afhaakte," verklaart Tijn Kapteijns van Winterland de leegkomende plekken.

Volgens Kapteijns wordt ook zonder Serious Request een grote drukte verwacht in de kerstvakantie op Winterland Breda, waar verder onder meer de schaatsbaan bij de Haven en de Spiegeltent op het Kasteelplein onder vallen. Vorig weekend (Winterland ging vrijdag van start) waren er circa 40.000 bezoekers per dag.

Er zijn nog een kleine tien kramen te vergeven op de kerstmarkt voor de rest van Winterland, dat tot en met 8 januari duurt.

"Daar kan horeca of retail in, maar ook andere organisaties, bijvoorbeeld voor een goed doel, zijn welkom. Wat de prijs betreft, komen we er wel uit. Wij vinden het vooral belangrijk dat de chalets goed gevuld zijn zodat we een sfeervolle en gezellige markt hebben," aldus Kapteijns.

In samenwerking met indebuurt Breda