Volledig scherm
Handgemaakte baby-en kleuterartikelen van Vrouwenvereniging TAA. © PR

Winkeltje Tesselschade-Arbeid Adelt afgelopen week compleet leeggeroofd

BREDA - Woede en onbegrip bij Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA). Het winkeltje aan de Okeghemlaan van de landelijke stichting werd afgelopen week compleet leeggeroofd, ondervonden medewerkers donderdag.

Verdacht
,,We zijn alleen woensdagochtend geopend, maar in verband met Kerst bleven we deze woensdag een keertje dicht", vertelt penningmeester Marion de Milliano. ,,We zijn donderdag de verwarming eens even gaan controleren, in verband met de vrieskou. Er lag wat troep op de grond, wat we al gelijk verdacht vonden. Al snel bleek er een complete leegroof te hebben plaatsgevonden, bijna alles is weg." Het sleutelkluisje is met geweld opengebroken.

Vrijwilligers
Tot groot verdriet van De Milliano. Ze somt op: een stapel handdoeken, 17 slaaphazen, verjaardagskronen, babyrompertjes, divers handwerk en ook een kleine som aan wisselgeld. Wat resteert zijn slechts de meubeltjes, waarin de producten geëtaleerd werden. ,,Het zijn allemaal producten die speciaal voor ons gemaakt zijn door vrijwilligers door heel het land, ik vermoed dat er voor duizenden euro's aan winkelwaarde weg is. Maar buiten TAA verliest het toch eigenlijk al z'n waarde, dus ik begrijp gewoon niet waarom iemand hier alles weghaalt."

Dramatisch
Wie doet zoiets? En dat tijdens Kerst, toch juist een periode van barmhartigheid", sombert De Milliano. Ook TAA-voorzitter Hanneke van Lanen noemt het 'dramatisch'. ,,Ik heb privé al driemaal te maken gehad met een inbraak, maar dat went nooit. We hadden op 21 januari een evenement gepland met verkoop, maar we hebben nu ineens nauwelijks artikelen. Ik heb echt een hard hoofd over het vervolg en vrees niets meer terug te zien van de spullen."

De Milliano blijft strijdbaar. ,,Het feit dat de verwarming aan stond baart me zorgen, deze is alleen van binnenuit aan te zetten. Heeft hier wellicht iemand geslapen? Ik struin Facebook en Marktplaats al af, op zoek naar onze spullen."

In samenwerking met indebuurt Breda