Volledig scherm
Duisternis in de Compagnie in de Torenstraat in Breda door een stroomstoring. De zaken gaan toch door. © Berry van der Heijden

Winkels hartje Breda getroffen door stroomstoring

BREDA - Een spontane kabelbreuk volgens stroomleverancier Enexis is de oorzaak van een stroomstoring in de Torenstraat en omgeving in winkelhart Breda. Het beeld is wisselend. Sommige winkels zijn pikkedonker en zetten de deur open. Andere hebben enkele lampjes branden en soms lijkt er niets aan de hand. 

Volgens  een medewerkster van Kippie Grill en Maaltijden op de hoek van de lange Brugstraat en Torenstraat is de storing woensdagavond laat ontstaan. ,,We hebben gelukkig stroom kunnen regelen via de buren.” In de winkel is rond het middaguur niets meer te merken van de stroomstoring. Behalve dat een van de twee pinapparaten het niet doet.  

Een stukje verderop aan de Torenstraat zit de koffie- en sigaarspeciaalzaak De Compagnie. Hier staat de voordeur open van de verder donkere winkel. Maar personeel noch een klant laat zich daardoor weerhouden.  Enexis meldt dat het om minder dan 25 adressen gaat en is bezig met reparatie van de breuk, waarvoor tot aan de kerktoren toe de kabel gecheckt is. Naar verwachting is de storing eind van de middag voorbij.  

In samenwerking met indebuurt Breda