Volledig scherm
Trechterman in Breda in Willem II kleuren geverfd. © Perry Roovers/MaRicMedia

Willem II-supporters krijgen rekening voor besmeuren trechterman

BREDA - De Willem II-supporters die de Big Funnelman langs de A27 in de clubkleuren verfden, kunnen een rekening van de gemeente Breda verwachten. 

De kosten voor het overschilderen van de 'trechterman' komen naar schatting neer op zo'n 1.500 euro. Onnodige kosten, vindt de gemeente, waar de samenleving niet voor op hoeft te draaien.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het kenmerkende kunstwerk langs de Bredase snelweg in de Tilburgse 'tricolores' geverfd. Het is een van de episodes in de vele pesterijen die de NAC- en Willem II-supporters inmiddels als een heuse tradities voeren in aanloop naar de derby. De Tilburgse fans rekenden zich rijk na de 1-2 overwinning op de buurman, maar lijken nu dus opnieuw de balans te kunnen opmaken.

Kunstschilders

,,Hoewel we het waarderen dat Willem II-supporters zich van hun artistieke kant laten zien en zich in dit geval letterlijk tot heuse kunstschilders ontpoppen, zouden we een volgende keer toch liever zien dat ze hun verfwerk gewoon tot hun eigen kozijnen beperken'', zegt gemeentewoordvoerder David Slager. ,,Dat voorkomt de samenleving onnodige kosten (naar schatting zo’n 1.500 euro). We gaan het besmeurde kunstwerk laten herstellen en proberen de kosten van herstel te verhalen op de supporters.''

De Willem II-supporters gaven ook verschillende straatnamen in Breda een nieuwe naam, zoals het Kruikenpad en Tricolorespad. Die bordjes zijn inmiddels verwijderd. NAC-fans op hun beurt schilderden een viaduct onder de A58 bij Tilburg geel-zwart.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda