Volledig scherm
De locatie waar de veertien nieuwe woningen moeten komen. © Google Streetview

Wilhelminasingel in Breda krijgt twintig nieuwe woningen

BREDA - De weg is vrij voor de bouw van veertien woningen en zes appartementen op de locatie Wilhelminasingel 42-44 in Breda. Daar bevinden zich nu nog bedrijven en opstallen. Omwonenden hebben geen bezwaar gemaakt tegen de plannen in de wijk Brabantpark.

De gemeenteraad moet nu enkel nog een knoop doorhakken over de vergunning. Die formaliteit zal het bouwplan echter niet vertragen. Eerder dit jaar stemde het stadsbestuur in met het omzetten van het bestemmingsplan van ‘gemengd’ in ‘wonen’. Waarbij ook beperkingen die gelden voor ‘beschermd stadsgezicht’ op deze locatie iets zijn opgerekt. 

Middeldure woningen

Het gaat om de bouw van veertien grondgebonden en middeldure woningen in de prijsklasse van 275.000 tot 400.000 euro en zes appartementen. Omwonenden zijn nauw betrokken bij het bouwplan. Het bouwgebied ligt ingeklemd tussen de Wilhelminasingel en de achtertuinen van de woningen aan de Loopschansstraat. 

Quote

Eerder dit jaar stemde het stadsbe­stuur in met het omzetten van het bestem­mings­plan van ‘gemengd’ in ‘wonen’

Aan de voorzijde langs de Wilheminasingel is De Laminaatfabriek gevestigd met op de verdieping vier appartementen. Aan de achterzijde, grenzend aan de achtertuinen aan de Loopschansstraat, staan zich nog enkele opstallen waar ‘solitaire’ bedrijven in zijn gevestigd. 

Sociale huurwoningen

De te slopen bebouwing gaat plek bieden aan de woningen: twaalf op het binnenterrein en twee aan de Wilheminasingel naast pand nr. 42. Het pand op nr. 42 wordt verbouwd om ruimte te maken aan zes appartementen. Het gaat om sociale huurwoningen.

Quote

Het bouwgebied ligt ingeklemd tussen de Wilhelmina­sin­gel en de achtertui­nen van de woningen aan de Loopschans­straat

De commerciële ruimte op de begane grond wordt verbouwd tot twee extra appartementen. Aan de zijde van de Loopschansstraat wordt de nieuwbouw maximaal twee bouwlagen hoog. Waarmee tegemoet wordt gekomen aan de wensen van de bewoners aan de Loopschansstraat. 

De overige woningen bestaan uit maximaal drie bouwlagen. Enkele bewoners van de Loopschansstraat wordt de mogelijkheid geboden een stuk grond aan te kopen, om zodoende de achtertuin te vergroten. Op twee plekken wordt parkeren gefaciliteerd. 

In samenwerking met indebuurt Breda