Wilde achtervolging met politieschoten op snelweg na controle bij Hazeldonk: drie arrestaties

VIDEOHAZELDONK - Na een lange achtervolging heeft de Belgische politie drie mannen opgepakt op de Singel in Borgerhout bij Antwerpen. De verdachten ontvluchtten in de nacht van vrijdag op zaterdag een controle van de Brabantse politie bij Hazeldonk. Dat meldt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid aan BN DeStem op basis van informatie van zijn Belgische collega's. Later bleek dat de achtervolging al begon in de buurt van Tilburg. De dolle achtervolging strandde uiteindelijk in België, de politie moest meerdere waarschuwingsschoten lossen.

De Brabantse politie wilde vrijdag rond middernacht een voertuig controleren dat mogelijk als gestolen stond gesignaleerd. Ook zou er een groot geldbedrag in de auto liggen. De wagen met drie inzittenden werkte niet mee en ging er vliegensvlug vandoor richting Antwerpen.

De politie kreeg aan de grens hulp van de federale politie en ook de lokale politie van Antwerpen gaf bijstand tijdens de achtervolging waar snelheden tot wel 180 kilometer per uur werden gehaald. Volgens een getuige zette de Belgische politie 20 auto’s in.

Tekst gaat verder onder deze tweet.

Spijkerketting

In Borgerhout reden de verdachten de Ring af richting de Singel waar de wagen tot stilstand kwam door een spijkerketting van de politie. De drie inzittenden probeerden te voet weg te vluchten. De lokale politie kon alle drie de mannen in de kraag vatten en overhandigen aan hun collega’s van de federale politie.

Zowel de lokale als federale politie losten meerdere waarschuwingsschoten tijdens de achtervolging. Eén inspecteur raakte lichtgewond en verschillende politiewagens liepen schade op omdat de verdachten meermaals inreden op de politie. 

De drie mannen van Iraaks-Koerdische afkomst zijn opgepakt en werden in het weekend verhoord.

videostill
Volledig scherm
videostill © videostill

In samenwerking met indebuurt Breda