Volledig scherm
Foto: ANP

Wijk Wisselaar in Breda regelmatig in de kou

BREDA - Ongeveer 360 woningen in de Bredase wijk Wisselaar zitten geregeld in de kou. De stadsverwarming, waarop de woningen zijn aangesloten, heeft een nog onbekende storing.

Eerste en tweede paasdag hadden de bewoners opnieuw geen verwarming en warm water. "We moesten een teiltje water opzetten om ons te kunnen wassen", vertelt een inwoner uit de Moeskroenstraat. Hetzelfde overkwam het gezin met Kerstmis.

"De verwarming valt geregeld uit. We hebben geen vertrouwen meer in dit systeem." De problemen zijn bekend bij Essent, die de stadsverwarming exploiteert. In de wijk Wisselaar staan vijf ketels die de stadsverwarming op gang houden. In één van die ketels zit een nog onbekende storing. In het paasweekend is de ketel vijf keer uitgevallen", legt de woordvoerder uit.

Medewerkers van Essent slagen er steeds weer in om de ketel op te starten, maar het probleem is nog niet verholpen. De leverancier van de ketel is nu op zoek naar het euvel. Waarschijnlijk moet een onderdeel vervangen worden. Hoe lang dit gaat duren, is niet bekend.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3486 stemmen