Volledig scherm
Esther de Morree (staand, vierde van rechts) sponsort Team Alter Ego: 'Petje af voor de organisatie'. © Pix4Profs / Johan Wouters

‘Wielerzesdaagse Baarle-Nassau hoort bij de opvoeding’

BAARLE-NASSAU - Ruim zevenhonderd kinderen tussen 6 en 15 jaar doen deze week enthousiast mee aan de Wielerzesdaagse van Baarle-Nassau. Onderweg leveren ze een felle strijd om de trui en de petten.

De Wielerzesdaagse is een begrip in Baarle-Nassau en wordt dit jaar voor de 52e keer verreden. Esther de Morree deed als kind elk jaar mee. Het hele jaar keek ze er naar uit. Samen met vriendinnen reed ze naar onbekende plaatsen. Dat vond De Morree destijds best spannend. ,,De jongsten maakten bloemenkransjes voor in het haar. Maar toen we ouder werden gingen we achter de jongens aan”, vertelt ze lachend.

Begeleider

Quote

Als begeleider zie je pas wat er allemaal bij komt kijken. Al die kinderen, de leiding, groepsinde­ling, routes, spelletjes en ga zo maar door

Esther de Morree

De Morree hield goede herinneringen over aan de spelletjes onderweg en de strijd om de trui en de petten. Toen ze zestien jaar werd moest ze stoppen. Meteen meldde De Morree zich aan als begeleider. ,,Dan zie je pas wat er allemaal bij komt kijken. Al die kinderen, de leiding, groepsindeling, routes, spelletjes en ga zo maar door. Dat moet allemaal geregeld worden. Petje af voor het Jeugdwerk dat het evenement organiseert”, complimenteert ze de organisatie.

Dagelijks verschijnt er een toerkrant met het verslag van de dag. De Morree is al tien jaar sponsor van het Team Alter Ego. Ze draagt graag bij aan het evenement. ,,Meedoen hoort bij je opvoeding. Generaties volgen elkaar op", legt ze uit. Haar dochtertje Linde staat al klaar. Over een jaar of vier mag ze ook meedoen. 

Sponsoren

De Morree: ,,Soms vraag ik me af of ik door moet gaan met sponsoren. Het kost jaarlijks best wel wat, te meer nu ik twee dagen in de week minder werk omdat ik moeder ben.” Maar die twijfel duurt nooit lang. De Morree: ,,Als ik zie hoe leuk de kinderen het vinden en me aan het eind van de fietsweek bedanken dat ik hun sponsor wilde zijn, dan smelt ik. Daar doe ik het voor.”

Quote

Als ik zie hoe leuk de kinderen het vinden en me aan het eind van de fietsweek bedanken dat ik hun sponsor wilde zijn, dan smelt ik

Esther de Morree

Er zijn maar liefst zo'n honderdzeventig begeleiders actief. De Morree: ,,Soms is er geen plaats voor alle vrijwilligers die zich aanmelden. Ook dat maakt de zesdaagse tot een bijzonder evenement." Zaterdagavond is de prijsuitreiking.

In samenwerking met indebuurt Breda