Volledig scherm
Ambiance aan de Haven bij een uitzending van Tour du Jour in 2018. © Jacques Hendriks

Wielertalkshow Tour Du Jour keert terug naar Breda

BREDA - Voor de derde keer op rij vormt Breda het middelpunt van het RTL 7-programma Tour Du Jour. Plaats van handeling is het terras van biercafé de Huiskamer aan de Haven, waar de talkshow vanaf zaterdag 6 juli drie weken lang live de ether in gaat.

De voorgaande edities was restaurant Binnen, pal om de hoek, nog gastheer van Tour Du Jour. Maar een faillissement, in augustus vorig jaar, noopte de zender op zoek te gaan naar een nieuwe compagnon. “Een tijdje geleden heb ik contact gehad met de zender”, vertelt eigenaar René de Vos van de Huiskamer. “Ze wilden graag opnieuw vanuit Breda uitzenden. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee.”

Overkapping

De Vos, sinds maart 2018 eigenaar van de Huiskamer, was vorig jaar al nauw betrokken bij Tour Du Jour. Zijn café en terras - rond de vierhonderd plaatsen - ligt pal tegen de Vishal, waar het tv-programma telkens onderdak heeft. “RTL 7 wil graag een natuurlijke overkapping en niet vanuit een tent of zo uitzenden. De vishal huur ik voor de periode van de uitzendingen.”

Volledig scherm
Bart Nolles presenteert vanaf zaterdag 6 juli opnieuw de dagelijkse wielertalkshow van RTL 7. © ANP Kippa

Presentator van het programma is net als vorig jaar Bart Nolles. “Ik kijk er naar uit, want de Tour is toch wel het mooiste wielerspektakel van het jaar.” Naast vaste tafelgenoot Michael Boogerd, schuiven iedere avond twee gasten aan die hun licht laten schijnen over de etappe van die dag.

Frans plein

René de Vos is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen op het programma. “We gaan er een mooi feestje van maken en zijn van plan om het terras hier om te toveren in een echt Frans plein. Ook komt er een groot scherm waar elke dag vanaf 14.00 uur de Touretappe live is te zien. En aan de waterkant komt een zeven meter lange bar.”

De uitzending van Tour Du Jour duurt elke avond van 20.30 tot 21.30 uur. De Vos is van plan om voorafgaand aan de uitzending, tussen 18.00 en 20.30 uur, voor live muziek op het plein te zorgen. “Dan heb ik het over singer-songwriters en lokaal talent. Op donderdag, vrijdag en zaterdag geldt die muzikale omlijsting ook na afloop van Tour Du Jour.” En Le Quatorze Juillet (14 juli), de nationale feestdag in Frankrijk, wordt helemaal een bijzondere dag op het terras van De Huiskamer, kondigt De Vos aan. “Met in ieder geval live muziek en Frans hapjes.”

Dumoulin

De Vos vindt het jammer dat de Tour dit jaar van zijn voornaamste Nederlandse kandidaat is beroofd, nu Tom Dumoulin vorige week bekendmaakte van deelname af te zien. Ook favoriet Christ Froome is afgehaakt. “Maar de Tour blijft de Tour. Nu sommige toppers niet meedoen, kan de Ronde van Frankrijk nog spannender worden. Het wordt onvoorspelbaar en dat het maakt het juist leuk.”

Volledig scherm
Café de Huiskamer. © Martijn Schraven
  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda