Volledig scherm

Wie vond Henks trouwring die hij verloor bij de reanimatie na een hartinfarct?

BREDA/ETTEN-LEUR - Een eigenaresse van een wijnproeverij in Breda heeft eigenhandig een grote zoekactie op touw gezet naar een verloren trouwring van een van haar vaste klanten. Jessica van Vlimmeren uit Etten-Leur zocht donderdag nog met een kleine club naar de ring. Tevergeefs. “We hebben wel een knoopje van zijn overhemd gevonden, maar geen ring. Het zou echt geweldig zijn als we ‘m nog terugvinden.”

Henk Hagenaars (70) uit Breda houdt op dinsdag 17 januari in zijn woonplaats een fietstocht. Plotseling gebeurt er iets ergs: Henk krijgt een hartinfarct en zakt ter hoogte van de kruising Nassausingel/Nassaustraat in elkaar. Hulpverleners gaan direct over op reanimatie, waarna de Bredanaar met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht.

'Ze zijn overdonderd'
Waarschijnlijk is Henk tijdens alle commotie zijn trouwring kwijtgeraakt. Zodra Jessica hiervan hoort, aarzelt ze geen moment. Ze schakelt de politie, gemeente en bekenden in en helpt mee met zoeken. “Heel veel mensen zijn momenteel aan het zoeken. Laten we hopen dat de ring snel gevonden wordt.”

Henk en zijn echtgenote zijn hartstikke blij dat er zo goed gezocht wordt, maar ze zijn wel overdonderd door alle media-aandacht. “Ze zijn er een beetje van geschrokken. Ze willen daarom even niet met de pers praten. Ze moeten nog even bijkomen van wat er allemaal is gebeurd”, geeft Jessica aan, die zelf ook niet al te inhoudelijk op vragen wil ingaan.

Gevonden?
Henk lag meer dan twee dagen in coma. Volgens Jessica wordt hij een dezer dagen nog een keer geopereerd. Hij maakt het naar omstandigheden goed.

Wie de ring vindt, wordt verzocht contact op te nemen met Jessica. Dat kan via haar wijnproeverij Latour in Breda. Het gaat om een gouden ring. Aan de binnenkant staat 'Thea 1-6-1971' gegraveerd.

In samenwerking met indebuurt Breda