Henk Schippers bij zijn paarden. ‘Gelukkig zijn ze redelijk bomproef.’
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Schippers bij zijn paarden. ‘Gelukkig zijn ze redelijk bomproef.’ © Pix4Profs-Ron Magielse

'Wie een beetje verstand heeft, gaat geen fikkie stoken in het bos’

GILZE EN RIJEN/CHAAM - Opgeblazen borden en slagbomen, nachtelijk vuurwerk en kampvuurtjes. Bewoners van het bosrijke gebied tussen Ulvenhout, Chaam en Gilze houden hun hart vast. ,,Als naaldhout in de fik gaat, heb je echt een probleem.”

 1. Burgerinitiatief Beeks Buiten hekelt ontwikkelvisie nieuwbouwplan: ‘Gevolgen voor dorp duidelijk ondergeschikt aan bouwambities’
  PREMIUM

  Burgerini­ti­a­tief Beeks Buiten hekelt ontwikkel­vi­sie nieuwbouw­plan: ‘Gevolgen voor dorp duidelijk onderge­schikt aan bouwambi­ties’

  PRINSENBEEK - Het is nu al te druk met verkeer in Prinsenbeek staat in hun visie. Toch concluderen de ontwikkelaars van Beeks Buiten dat de bouw van zo'n achthonderd woningen aan de rand van het dorp kan. Hoe is dat mogelijk, vraagt Jack Eerens van Burgerinitiatief Beeks Buiten (BiBB) zich af. ,,Het rapport staat vol tegenstrijdigheden en misleidende cijfers. Het is broddelwerk.”
 2. Kinderrechter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’
  PREMIUM

  Kinderrech­ter over nood in Brabantse jeugdzorg: ‘Gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien’

  BREDA - Het is ‘onvoorstelbaar’, vindt de Bredase jeugdrechter Susanne Tempel. Kinderen in zeer zorgelijke situaties die nergens terecht kunnen vanwege de cliëntstop bij Jeugdbescherming Brabant (JBB). ,,Als vannacht de Raad voor de Kinderbescherming belt omdat een kind in een drugspand is aangetroffen bij ouders die elkaar te lijf gaan, wat dan? Dit vraagt landelijke aandacht; de gevolgen hiervan zijn niet te overzien.”

In samenwerking met indebuurt Breda