Meester Edwin van basisschool De Hofstee in Etten-Leur voor een deel van zijn groep 7-leerlingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Meester Edwin van basisschool De Hofstee in Etten-Leur voor een deel van zijn groep 7-leerlingen. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

West-Brabantse basisscholen willen hun kinderen heel graag weer de hele week zien

BREDA/ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Nog even en alle leerlingen van basisscholen kunnen weer een volledige week. West-Brabantse schoolbesturen juichen het besluit van het kabinet toe om de lagere scholen op 8 juni weer helemaal open te gooien.

“We willen de kinderen graag weer hele dagen zien", benadrukt bestuursvoorzitter Stéphane Cépèro van Lowys Porquin, de stichting waartoe meer dan dertig basisscholen en kinderopvanglocaties in Bergen op Zoom en omstreken behoren.  “Nu wordt er vooral gefocust op de evidente vakken als rekenen en taal. Maar een schooldag bestaat uit zoveel meer. Bovendien, kinderen willen elkaar graag zien en dat kan straks weer  meer dan nu.”

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda