Volledig scherm
PREMIUM
breda-foto : ron magielse de eikenprocessierups is bezig met een irriterende opmars en wordt bestreden met grote stofzuiger. © Ron Magielse/Pix4Profs

West-Brabant wapent zich nú al tegen de jeukrups

KAARTWEST-BRABANT - Gemeenten in West-Brabant zetten volgend jaar steviger in op de gewraakte eikenprocessierups. Bestrijdingsbedrijven worden nú al vastgelegd en in verschillende plaatsen komen feromoonvallen en mezenkasten.

Jeuk, rode bulten en vooral irritatie: de eikenprocessierups veroorzaakte afgelopen zomer veel overlast. Ondanks de nodige maatregelen was het dweilen met de kraan open. Bij een ongewijzigde aanpak kan er volgend jaar weer een plaag uitbreken, zegt het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen. Het goede nieuws: gemeenten zijn zich nu al aan het wapenen. Dat blijkt uit een rondvraag van deze krant.

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda