Volledig scherm
Het Velsgoed in Prinsenbeek wordt veiliger gemaakt. © I Nepijnappels

West-Brabant steekt miljoenen in veiliger maken van verkeer

BREDA - De gemeenten in West-Brabant investeren samen met de provincie 6,8 miljoen euro in verkeersmaatregelen. Zo wordt er in de gemeente Breda geld uitgetrokken voor de aanleg van een ‘fietsstraat’ op de Nijverheidssingel en het verbreden van fietsstroken op het Velsgoed in Prinsenbeek.

Het provinciebestuur staat garant voor 3,9 miljoen euro, de rest komt voor rekening van de gemeentebesturen. In totaal kunnen er verspreid over West-Brabant meer dan vijftig projecten worden betaald met het geld uit dit Uitvoeringsprogramma 2020.

Meer verlichting

In Zundert wordt nu werk gemaakt van de uitbreiding van fietsparkeerplaatsen aan de Veldstraat en het Oranjeplein, terwijl er verlichting wordt aangebracht op de fietspaden langs de N639 tussen Chaam en Ulvenhout. In Baarle-Nassau wordt geïnvesteerd in het veiliger maken van de Titus Brandsmastraat.

Langer op de agenda

Een aantal projecten staat al langer op de agenda. Zo werkt Breda al een tijdje aan het verbeteren van de doorstroming op zowel de noordelijke als de zuidelijke rondweg. In die stad gaat nu ook geld naar fietsoversteken van het Weidehek met Achter Emer en IJzerhekpad, de Heuvelbrink en Scharenburgstraat en naar het verbeteren van de fietsstroken in de Burgemeester de Manlaan.

In samenwerking met indebuurt Breda