Volledig scherm
De nieuwbouw met supermarkt zoals gepland aan de Wernhoutseweg 135 en 135A in Wernhout © Familie Mutsters/Maas-Jacobs

Wernhout krijgt eigen supermarkt en nieuwe woningen

WERNHOUT- Wernhout krijgt een supermarkt. Boven en rond die nieuwe winkel komen bovendien appartementen en woningen.

Initiatief is van Peter en Inge Mutsters van café De Valk in Wernhout. Tien jaar geleden kwamen ze voor het eerst met het idee op de proppen. Het heeft even geduurd, maar deze week hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert er het licht definitief voor op groen gezet.

Een supermarkt prijkt al lang bovenaan de verlanglijst van de Wernhoutse bevolking. Al jaren zijn de inwoners voor hun dagelijkse boodschappen aangewezen op dorpen als Zundert en Achtmaal. Sinds buslijn 115 Wernhout niet meer aandoet, is het voor enkele oudere inwoners nog lastiger geworden inkopen te doen.

Leefbaarheid

Wethouder Patrick Kok: ,,De leefbaarheid in Wernhout staat onder druk. Het is daarom dat het college besloten heeft prioriteit te geven aan de komst van de supermarkt. Dankzij wekelijks constructief overleg met en de ondernemersdrive van de familie Mutsters kunnen we de plannen aan de inwoners voorleggen. Het is nu aan hen om er een succes van te maken.”

De supermarkt wordt zo’n 550 vierkante meter groot. Het wordt een Coöp, geleid door een franchise-nemer. Wie dat wordt, wil Mutsters nog niet zeggen: ,,Maar het is iemand die bekend is in Wernhout”, zegt hij.

De supermarkt komt achter zijn café te liggen. Daarvoor wordt de voorste zaal van De Valk gesloopt. Projectontwikkelaar is Maas-Jacobs uit Zundert. Die bouwt boven de nieuwe winkel zes appartementen. Naast café De Valk op Wernhoutseweg 135a, waar nu nog een huis staat, komen nog eens zes appartementen. En op de huidige parkeerplaats verrijzen vier grondgebonden koopwoningen. De appartementen, die geschikt worden voor starters en senioren, worden deels verkocht, deels verhuurd.

Nog meer nieuwbouw

Woensdag tussen 18.30 en 20.00 uur zijn de plannen te bekijken tijdens een inloopavond bij café De Valk. Overigens blijft het café na de komst van supermarkt en woningen gewoon bestaan. Zij het in iets slankere vorm. 

Naast deze nieuwbouw, heeft inmiddels ook restaurant /cafetaria De Bolle Buiken XXL aangegeven de horeca uit te willen breiden en appartementen te willen bouwen. Het college juicht de plannen toe. Wethouder Kok: ,,Zo krijgt Wernhout het mooie, kloppende dorpshart dat het dorp verdient.”

  1. Supportersbus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’, fans woedend op politie

    DEN BOSCH/BREDA - ‘Een kansloze actie van de politie’ noemt de supportersclub van FC Den Bosch de fouillering van tientallen supporters vrijdagavond in het cellencomplex in Breda. Na een tip had de politie sterke vermoedens dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken’ tijdens de wedstrijd. Een volle supportersbus op weg naar NAC Breda werd naar het politiebureau geleid, maar daar bleek dat niemand iets op zak had.

In samenwerking met indebuurt Breda