Volledig scherm

Wellicht toch snelle trein naar België vanuit Breda

BREDA - De kans dat Breda vanaf volgende maand toch over een snelle treinverbinding naar Antwerpen beschikt, is toegenomen nu de Belgen hun weigerachtige houding hebben laten varen.

De NMBS, de Belgische spoorwegen, hebben deze week bij het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu een voorstel ingediend om vanaf 9 december acht keer per dag een Fyratrein tussen Breda en Antwerpen te laten rijden. De kosten, geraamd op 11,4 miljoen euro per jaar, worden in dat voorstel gedeeld door Nederland en België.

Dat zegt de Belgische minister van overheidsbedrijven Paul Magnette. In een vergadering met de fracties in het Belgische parlement zei de minister deze week te verwachten dat Nederland het voorstel snel zal aannemen. "Dit is niettemin nog niet officieel en moet in de komende dagen nog bevestigd worden", aldus Magnette.

De NMBS stuurt aan op een aparte verbinding Breda - Antwerpen met een stop op station Noorderkempen net over de grens. Daarnaast gaan er vanaf 9 december Fyratreinen met een maximumsnelheid van 250 km/uur rijden tussen Amsterdam en Brussel. Maar die stoppen niet in Breda.

In samenwerking met indebuurt Breda