Volledig scherm
© Cor Viveen

Wellicht toch huurtoeslag voor bewoners Parc Patersven Wernhout

WERNHOUT - Huurders van Parc Patersven in Wernhout kunnen misschien de huurtoeslag terugkrijgen die de Belastingdienst hun sinds december 2017 niet meer verstrekt. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State.

Eind 2017 kregen bewoners van Patersven, die tot dan toe nog huurtoeslag kregen, een bericht van de Belastingdienst dat de steun werd stopgezet. De dienst had beslist niet langer tegemoet te komen in de kosten van huur van recreatiewoningen.

Maar, zo stelden de bewoners: ,,Wij j wonen niet in recreatiewoningen.” In ruimtelijke plannen wordt weliswaar formeel gesteld dat Patersven uit recreatiewoningen bestaat waarin (met gemeentelijke toestemming) permanent wordt gewoond, de Raad van State had al uitgesproken dat het park geen ‘vakantiebestedingsverblijf’is, maar een gewone woonwijk. Bovendien staan de bewoners officieel ingeschreven als inwoners van de gemeente Zundert.

Zutphen

In Zutphen is een park dat op Patersven lijkt. Ook daar wordt permanent in recreatiewoningen gewoond. En ook daar trok de Belastingdienst eind 2017 de huurtoeslag in. Maar daarmee maakte de Belastingdienst een fout, heeft de Raad van State nu uitgesproken in een zaak van een Zutphense gedupeerde.

Daarmee hebben de bewoners van Patersven nu een juridisch handvat in handen om bij de Belastingdienst (met terugwerkende kracht) weer huurtoeslag te eisen. Welzijnsorganisatie Surplus (Geld & Recht) die de bewoners bijstaat met advies, kijkt de komende tijd welke stappen zij daarvoor kunnen zetten.   

In samenwerking met indebuurt Breda