Volledig scherm
© ANP XTRA

Welke vijftien blote Bredanaars willen op een poster?

Gezocht: Bredanaars die zich volledig bloot willen geven om zo te laten zien dat ieder lichaam mooi is.

Stichting BoBreda en creatief bureau Goedzooi bundelen hun krachten om zich in te zetten voor diversiteit en acceptatie in Breda. Zij willen met Valentijnsdag een bijzondere postercampagne lanceren. ,,Iedereen is anders en iedereen is mooi", zegt Esmee Boesveld. ,,We willen hiermee een statement maken. Het maakt niet uit of je een vetje hebt. Imperfectie is nog steeds een ding. We moeten ons lichaam niet tolereren, maar accepteren. We zoeken daarom modellen die zich comfortabel voelen en zichzelf willen laten zien."

Jong, oud, dik, dun, blank, donker; hoe diverser, hoe beter. Wel wordt nadrukkelijk gewaarschuwd dat een dergelijke naaktsessie wellicht gevolgen heeft voor je carrière. Niet alleen je naaktfoto, maar ook je voornaam en een deel van je identiteit wordt immers gebruikt. 

,,Liefhebben en verandering start bij jezelf", duidt de stichting, die acceptatie van het lichaam bespreekbaar wil maken en daarmee hoopt dat eenieder tevreden met zichzelf zal zijn. Vooralsnog hoopt Boesveld op zo'n vijftien aanmeldingen.

Aanmelden: ikwilopdate@bobreda.nl

In samenwerking met indebuurt Breda