Breda weet Antwerpse bezoekers bij de Galderse Meren. Beveiligers, zoals de man met het blauwe shirt, houden een oogje in het zeil. Mensen uit de provincie Antwerpen worden teruggestuurd.
Volledig scherm
PREMIUM
Breda weet Antwerpse bezoekers bij de Galderse Meren. Beveiligers, zoals de man met het blauwe shirt, houden een oogje in het zeil. Mensen uit de provincie Antwerpen worden teruggestuurd. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Wegsturen Antwerpenaren bij Galderse Meren ‘is geen discriminatie’

BREDA - Moeten Antwerpenaren luisteren naar de handhavers en zich laten wegsturen bij de Galderse Meren? ,,Ja”, zegt hoogleraar strafrecht en bestuursrecht Henny Sackers. ,,Er gelden huisregels op het terrein en die mag de gemeente handhaven.”

  1. Binnensteden keihard getroffen door corona. Doet Breda het beter dan de rest?
    PREMIUM

    Binnenste­den keihard getroffen door corona. Doet Breda het beter dan de rest?

    BREDA - Het ging net iets minder slecht in Breda. Tilburg, Den Bosch, Maastricht. Dat zijn de winkelsteden die keihard door corona zijn getroffen. Onderzoeksbureau Locatus constateert dat ondernemers juist daar hun omzet enorm zien dalen of zelfs tot stilstand zien komen. Maar waar Breda meestal opduikt in de top tien van landelijke winkellijstjes, wordt de stad nu niet genoemd. Doet Breda het beter dan de rest, ook nu het kabinet de regels weer heeft aangescherpt?

In samenwerking met indebuurt Breda