Volledig scherm
© RGBStock.com

Weggegooid pistool in Breda kost halfjaar cel

BREDA - Een 38-jarige Rotterdammer moet een halfjaar de cel in, omdat hij in Breda in bezit was van een pistool. Dat besloot de rechtbank in Breda vrijdag.

De man was op 26 maart in België geweest in een geleende auto en reed weer terug naar huis. Toen hij werd gevolgd door de politie, gooide hij een witte zak uit de auto met daarin het pistool en een geluiddemper. De politie was hem gevolgd, omdat de auto gestolen was. 

De man had verschillende verhalen verteld over het waarom van het wapenbezit. Zo zou hij zijn bedreigd door motorclubleden, maar hij vertelde ook dat het pistool niet van hem was. De rechter geloofde hem niet. Hij is daarom gewoon veroordeeld. Wel tot een maandje minder cel dan was geëist.

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.

In samenwerking met indebuurt Breda