stockadr corona coronavirus covid19 covid-19 microscoop virus
Volledig scherm
stockadr corona coronavirus covid19 covid-19 microscoop virus © Getty Images/iStockphoto

Weer vier mensen overleden aan coronavirus bij Amphia, 89 patiënten in ziekenhuis

BREDA - Opnieuw zijn er in het Amphia gisteren vier mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat meldt het Bredase ziekenhuis in een dagelijkse update op de website.

In totaal zijn er in het ziekenhuis nu 35 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, sinds het begin van de uitbraak in Nederland, eind februari.

In het ziekenhuis worden momenteel 89 patiënten met het coronavirus verzorgd, waarvan er 27 op de intensive care liggen. Opnieuw mochten zeven mensen die besmet waren met het virus het ziekenhuis weer verlaten. Zij kunnen thuis verder herstellen. In totaal zijn sinds het begin van de uitbraak 96 patiënten uit het ziekenhuis ontslagen.

Het Amphia heeft op de ic een capaciteit van dertig bedden. Dit aantal is de afgelopen dagen uitgebreid naar 56 bedden. Deze plaatsen zijn voor zowel patiënten met als zonder het coronavirus.

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda