Volledig scherm
De gevonden spullen van de gepakte drugsdeal-verdachte. © Politie Weerijs

Weer verdachte van drugsdealen gepakt in Breda, bijrijder slaat op de vlucht

BREDA - Een 21-jarige man uit Geertruidenberg is woensdag om 16.10 uur aangehouden op de Heuvelbrink in Breda, omdat hij verdacht wordt van het handelen in drugs. In zijn auto werden tientallen gripzakjes met cocaïne en heroïne aangetroffen. 

Agenten zagen woensdagmiddag op het Mgr. Nolensplein een Ford rijden. Een van hen herinnerde zich dat hij diezelfde auto een week eerder ook had gezien. Het ging toen om een huurauto die mogelijk betrokken was bij criminele activiteiten. 

Reden genoeg om de auto te controleren. Er zaten twee mannen in de auto. De bijrijder kon alleen zijn bankpas laten zien, geen ID. Tijdens de fouillering werd in zijn jas lege gripzakjes, bankbiljetten een een zakje met witte brokken cocaïne gevonden. 

Verdachte op de vlucht

Voordat hij kon worden aangehouden, ging de bijrijder ervandoor richting de Houtmanstraat en kon niet meer worden gepakt. Ondertussen werd wel zijn paspoort in de auto gevonden waardoor zijn volledige identiteit nu bekend is bij de politie. 

De bestuurder werd wel meteen aangehouden. Op het bureau werd de auto verder onderzocht. Daar werden vier telefoons, enkele honderden euro's aan contant geld en tientallen gripzakjes met cocaïne en heroïne gevonden. De politie is nog op zoek naar de weggelopen verdachte. 

Nog een drugsdealer gepakt

Dinsdagavond werd er ook een verdachte drugsdealer gepakt op het Planciusplein. Het ging toen om een 28-jarige Bredanaar. Hij zit nog vast. 

In samenwerking met indebuurt Breda