Weer ongeluk met vliegtuigje op Breda International Airport, Onderzoeksraad voor Veiligheid aanwezig

VIDEO + UPDATEBREDA - Een klein sportvliegtuigje is vrijdagochtend op Breda International Airport in Bosschenhoofd gecrasht. Daarbij is de piloot gewond geraakt. Hij is wel aanspreekbaar. Het gaat om het tweede ongeluk op Breda International Airport in twee weken tijd. 

Het vliegtuig, met plek voor vier personen, boorde zich door een omheining en belandde in een aangrenzend weiland. Dat gebeurde aan de oostkant van het vliegveld. De piloot wilde een doorstart maken toen het mis ging.

Meerdere brandweerwagens, hulpverleners van het vliegveld en een ambulance zijn ter plekke om hulp te verlenen. Alleen de piloot zat in het vliegtuigje. Hij kon op eigen kracht uit het toestel komen en is zelf naar de ambulance gelopen.

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Vliegtuigje gecrasht op Breda International Airport © Alexander Vingerhoeds

Niet zwaargewond

De piloot is door hulpverleners nagekeken, maar moest voor de zekerheid toch mee naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen lijken mee te vallen. Het vliegtuigje staat nu in een weiland en is flink beschadigd. 

Onder andere de propeller en de vleugel zijn afgebroken. De brandweer probeert te voorkomen dat het toestel alsnog in brand vliegt.

Voor het onderzoek is de openbare weg rondom het vliegveld afgezet. Volgens de politie is de situatie nu veilig. 

De dienst Luchtvaart Toezicht stelt een onderzoek in naar de toedracht. Ook onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn naar Breda in verband met het ongeval.

Evenement

Dit weekend staat er een groot evenement gepland op Breda International Airport, Classic Cars & Aeroplanes, een open dag voor liefhebbers van klassieke auto's, motoren, vliegtuigen en trucks. Dat evenement gaat gewoon door, laat een woordvoerder weten.

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
Incident met vliegtuigje in Bosschenhoofd © BN DeStem

Eerder ongeluk

Ruim twee weken geleden gebeurde er op hetzelfde vliegveld ook al een ongeluk met een vliegtuigje. Piloot Hans van der Linden kwam om het leven toen hij crashte met zijn Piper Pawnee, kort nadat hij opsteeg van Breda International Airport. 

Van der Linden wilde opstijgen voor een reclamevlucht boven Almere toen het fout ging. Het eenmotorige vliegtuigje met reclamesleepnet erachter stortte neer in wat ook wel 'het oog van Seppe' wordt genoemd: de oprit van de A58 vanaf Bosschenhoofd. 

Volledig scherm
De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. © Tom van der Put/MaRicMedia
Volledig scherm
© Tom van der Put/MaRicMedia
Volledig scherm
Hulpdiensten massaal ter plekke na ongeval Breda International Airport © Alexander Vingerhoeds
Volledig scherm
© Breda International Airport

In samenwerking met indebuurt Breda