Volledig scherm
Onrust na NAC-Willem II © Perry Roovers/MaRicMedia

Weer drie verdachten opgepakt na rellen NAC - Willem II, teller staat op veertien

videoBREDA/TILBURG - De politie heeft maandag weer drie verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de rellen tussen supporters van NAC en Willem II, op 21 oktober. In totaal heeft de politie nu veertien relschoppers aangehouden.

Na de wedstrijd probeerden de mobiele eenheid (ME) en de bereden politie vechtende supporters uit elkaar houden. Het geweld keerde zich daarna tegen de politie. Verschillende agenten werden geslagen met kettingen en broekriemen en raakten daarbij lichtgewond. De politie verdenkt de drie mannen van betrokkenheid bij de rellen, die leidden tot zaken als openlijk geweld, poging tot zware mishandeling, opruiing, vernieling, mishandeling en belediging.

De drie 20-jarige mannen komen uit Breda. De politie laat weten dat het onderzoek nog steeds loopt. Het wordt dan ook niet uitgesloten dat nog meer relschoppers worden aangehouden. ,,Er zijn veel beelden van de incidenten die worden bekeken en geanalyseerd door ons team. Er worden nog steeds relschoppers herkend op die beelden en meerdere aanhoudingen worden verwacht”, meldde de politie in een eerdere verklaring.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
6835 stemmen