De corona-bus arriveert bij het UMCG.
Volledig scherm
De corona-bus arriveert bij het UMCG. © DVHN

Weer coronapatiënten uit Breda naar ziekenhuizen in noorden

BREDA - Vijf mensen met het coronavirus die op de intensive care van het Amphia Ziekenhuis in Breda liggen, worden zaterdag overgeplaatst naar ziekenhuizen in het noorden. Dat maakte het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) bekend. 

Vrijdag werden ook al enkele besmette mensen overgeplaatst naar ziekenhuizen in het noorden. Donderdag naar ziekenhuizen elders in het land. Er liggen momenteel 15 patiënten met het coronavirus op de IC in het Amphia Ziekenhuis.

Ate van der Zee, voorzitter van de raad van bestuur van het UMCG, zegt dat de ziekenhuizen goed voorbereid zijn. “In Groningen, Friesland en Drenthe zijn de ziekenhuizen goed voorbereid op een eventuele toename van het aantal patiënten met Covid-19", zegt hij. “Als Noord-Nederlandse ziekenhuizen proberen we de ziekenhuizen in Brabant te ontlasten door waar mogelijk patiënten van hen over te nemen.”

Vervoer per ambulance

Vrijdag werden al zes ic-patiënten vanuit Breda overgenomen door ziekenhuizen in het noorden. Dit weekend gaan ook circa zeventig zieken die niet op de intensive care liggen, naar Groningen, Friesland en Drenthe. Iedereen wordt vervoerd in ambulances.

Of er meer patiënten zijn die naar ziekenhuizen in andere delen van het land gaan is onduidelijk. In totaal werden de afgelopen dagen zo’n zestig patiënten verplaatst naar andere delen van het land, maakte een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vrijdagavond bekend.

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al het nieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus. 

In een continu liveblog houden we u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus. 

Daarnaast houden we een dossier bij waarin we alle veelgestelde vragen voor u beantwoorden.  

In samenwerking met indebuurt Breda