Volledig scherm
Onrust na NAC-Willem II © Perry Roovers/MaRicMedia

Wéér aanhouding vanwege rellen na NAC-Willem II, teller staat nu op 23

BREDA - De politie heeft wederom een verdachte aangehouden in verband met de rellen na NAC-Willem II. Het gaat om een 28-jarige man uit Breda. In totaal heeft de politie nu 23 mensen aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij de gebeurtenissen op 21 oktober.

Het was een drukke week voor de politie. In totaal werden vijf mannen aangehouden in verband met de rellen. Van maandag tot en met donderdag was de politie in de weer. Op maandag werden twee mannen aangehouden. De andere drie dagen ging het steeds om een persoon. Bij deze laatste aanhoudingen gaat het om mannen uit Breda.

Met de aanhoudingen van deze week komt de teller op 23 aanhoudingen te staan.

Mishandeling, belediging, discriminatie

Op zondag 21 oktober liep de voetbalwedstrijd tussen NAC en Willem II behoorlijk uit de hand. De beveiligers van NAC en de politie konden voorkomen dat aanhangers van de club met elkaar op de vuist gingen. 

Dat had wel als resultaat dat er door verschillende supporters ernstige strafbare feiten werden gepleegd richting de Mobiele Eenheid. Er was sprake van mishandeling, belediging, opruiing en discriminatie. Er werd door mannen met kettingen en broeksriemen geslagen. Twee agenten zijn daarbij lichtgewond geraakt.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5662 stemmen