Volledig scherm
Robbert van den Bosch ( l ) en zakenpartner Peter Schiphorst willen de Galderse Meren transformeren tot een watersportcentrum. © Ron Magielse/Pix4Profs

Watersportcentrum Galderse Meren stapje dichterbij

BREDA - Het vereist 'engelengeduld', maar de komst van het 'watersportcentrum met cablepark' aan de Galderse Meren ligt weer iets dichterbij in het verschiet. 

Burgemeester en wethouders van Breda staan namelijk achter een haalbaarheidsonderzoek voor het plan en daarvoor willen ze een overeenkomst afsluiten met de initiatiefnemers: Robbert van den Bosch en Peter Schiphorst. 

Wakeboarders

Beide heren zijn vast van plan Breda 'met het oog voor alle belangen iets moois te geven.' Het plan omvat een watersportcentrum met restaurant en een terras met de uitstraling van een beachclub, een kabelbaan voor wakeboarders en waterskiërs en parkeergelegenheid voor (inmiddels) 48 parkeerplaatsen. Dat waren er in het oorspronkelijke plan dertig. De duikschool, nu nog aan de andere kant van het water gevestigd, verhuist in de plannen naar het watersportcentrum. 

Vleermuizen

Het plan is nog op een aantal andere punten gewijzigd, zegt Van den Bosch. Zo vond de gemeente dat te weinig rekening werd gehouden met de belangen van zeldzame vleermuizen en trekvogels die het natuurgebied aandoen. 

Van den Bosch: "Gisteren hebben we ook weer met de architect gesproken. We komen stapje voor stapje verder. Daar heb je engelengeduld voor nodig, want steeds zijn er weer aanvullende eisen en wensen. Maar we zijn positief en verwachten dat we eind mei zo goed als rond zijn en de gemeente een plan kunnen presenteren waarin we alle belangen zo goed mogelijk dienen. Vast staat in ieder geval dat het recreatiegebied openbaar toegankelijk blijft."

Quote

Vast staat dat het recreatie­ge­bied openbaar toeganke­lijk blijft

Initiatiefnemer watersportcentrum Robbert van den Bosch

Als de haalbaarheid onderzocht is, gaat het plan verder de procedure in en kunnen bijvoorbeeld ook belanghebbenden nog een zienswijze geven. Dit seizoen zal het sportcentrum dus nog zeker niet open gaan. Of het volgend jaar lukt? Van den Bosch: "Aan ons zal het niet liggen."

Volledig scherm
De Galderse Meren. © Ruben Klink / Your Eye Aerial

In samenwerking met indebuurt Breda