Volledig scherm
PREMIUM

Wat verandert er aan de A58? Worstelen met een fly-over bij knooppunt Sint Annabosch

ULVENHOUT/BAVEL - De A58 tussen Galder en Sint Annabosch gaat van vier naar zes rijstroken. Fly-overs bij deze knooppunten moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Maar vooral de verbindingsboog bij Sint Annabosch zorgt voor de nodige hoofdbrekens.

Wie nu regelmatig over de A58 naar Antwerpen dan wel in de richting Tilburg rijdt, weet het maar al te goed: files, files, files. Het traject is niet meer toereikend voor de huidige aantallen weggebruikers. Daarom besloot het vorige kabinet enkele jaren geleden om de A58 te verbreden. Van vier naar zes rijstroken. Niet alleen tussen Galder en Sint Annabosch, ook de route tussen Tilburg naar Eindhoven wordt verbreed om het almaar uitdijende (vracht)verkeer ruim baan te geven. En om het plaatje helemaal compleet te maken, gaf minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) in december Rijkswaterstaat de opdracht de A58 van Breda naar Tilburg eveneens bij het verbredingsplan te betrekken.De bedoeling is dat het werk in start, het hele project moet in 2023 zijn afgerond.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneutraal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’
    Update + video + foto's

    Leonne Zeegers uit Breda is nu officieel genderneu­traal: ‘Overheid heeft schop onder de kont gekregen’

    BREDA - Alsof de koning zelf zijn paspoort komt verlengen, zoveel pers is er vrijdagmiddag aanwezig bij de ingang van het stadskantoor. Op de agenda echter geen adellijk bezoek, maar de non-binary persoon Leonne Zeegers. Dankzij een uitspraak van de rechter mag zij als eerste Nederlander een paspoort aanvragen waarin niet expliciet vermeld staat of ze man of vrouw is. In plaats van een V staat er X/X.

In samenwerking met indebuurt Breda