Volledig scherm
PREMIUM

Wat verandert er aan de A58? Worstelen met een fly-over bij knooppunt Sint Annabosch

ULVENHOUT/BAVEL - De A58 tussen Galder en Sint Annabosch gaat van vier naar zes rijstroken. Fly-overs bij deze knooppunten moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Maar vooral de verbindingsboog bij Sint Annabosch zorgt voor de nodige hoofdbrekens.

Wie nu regelmatig over de A58 naar Antwerpen dan wel in de richting Tilburg rijdt, weet het maar al te goed: files, files, files. Het traject is niet meer toereikend voor de huidige aantallen weggebruikers. Daarom besloot het vorige kabinet enkele jaren geleden om de A58 te verbreden. Van vier naar zes rijstroken. Niet alleen tussen Galder en Sint Annabosch, ook de route tussen Tilburg naar Eindhoven wordt verbreed om het almaar uitdijende (vracht)verkeer ruim baan te geven. En om het plaatje helemaal compleet te maken, gaf minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) in december Rijkswaterstaat de opdracht de A58 van Breda naar Tilburg eveneens bij het verbredingsplan te betrekken.De bedoeling is dat het werk in start, het hele project moet in 2023 zijn afgerond.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda