Volledig scherm
© ron magielse / pix4profs

Wat doet die Mini in een etalage in de Wilhelminastraat in Breda?

BREDA - Een opmerkelijk gezicht in Breda. In de straat die zichzelf de ‘PC Hoofstraat van Breda’ noemt, glimt, tussen winkels met duurdere kleding en restaurants als Loff en Hemels, in een etalage opeens een auto. Het is een Mini. Een Mini Countryman.

En, zo vindt mini-manager Stijn van Roij: ,,Die past hartstikke goed in de Wilhelminstraat. Want over die straat gaat het.

Het was een plannetje dat niet zo lang geleden werd geboren, vertelt Van Roij. Er kwam een nieuwe Mini uit, die kon Mini-dealer Renova natuurlijk prima op een plateautje in de eigen showroom aantrekkelijke rondjes laten draaien. Maar die showroom zit in het eigen pand aan de stadsrand van Breda. Best ver. Niet echt een plaats waar iemand zomaar zonder reden even binnensjokt.

En zo kwam het idee van een pop-upstore. Een tijdelijke winkel in het stadshart. ,,Het voormalige pand van McGregor bleek vrij.” Ideaal in de Wilhelminastraat. Toch: ,,Ja het was een leuk plan, maar de uitvoering had nog wel wat voeten in de aarde”, lacht Van Roij. Om de Mini de ietwat smalle winkel in te rijden, moest de hele pui worden verwijderd. En dat ook nog eens op een plek waar pas voor de deur een bushalte staat.

Het is gelukt. De Mini Countryman staat keurig op zijn wieltjes in de zaak. Heel even. ,,Want 31 maart gaat hij er weer uit.” De pui? ,,Die ook. Maar ook de auto.”

In samenwerking met indebuurt Breda