Volledig scherm
ANP

Wat doet burgemeester Tijn in Breda? (video's)

BREDA - Heel Nederland lakt nagels met zieke Tijn. De ongeneeslijke zieke jongen uit Hapert bracht woensdag een bezoek aan het Glazen Huis. Vorige week kregen hij en zijn ouders te horen dat hij ongeneeslijk ziek is.

"Hij is 6 mogen worden. In Afrika zijn zoveel kinderen die zo oud niet worden. Daar wilde Tijn dan ook graag een actie voor voeren, dat zij wel langer mogen leven", zei vader Gerrit Kolsteren woensdag.

Vandaag, donderdag, is hij terug in het Glazen Huis. Vanuit het Glazen Huis is Tijn met burgemeester Depla rond 10.00 uur naar het gemeentehuis van Breda vertrokken. Voor één dag is Tijn de burgemeester van Breda.

Burgemeester Tijn
"Tijn is de ambassadeur van het Glazen Huis. Vandaag is Tijn de baas in Breda. Hij neemt de stad over", zei burgemeester Paul Depla, even voordat hij Tijn de ambtsketen omhing in het Glazen Huis. "Wij gaan er voor zorgen dat Tijn een geweldige dag gaat beleven. Heel diep respect dat je dit kunt."

Tijn wilde met het lakken van nagels bij het Glazen Huis 100 euro ophalen. Donderdagochtend om 9.30 uur stond de teller reeds op 450.000 euro. "De telefoon heeft roodgloeiend gestaan. Het is echt onvoorstelbaar wat er sinds gisteren gebeurd is", vertelde de vader van Tijn op donderdagochtend tegen Domien Verschuuren.

Volledig scherm
Tijn krijgt de ambtsketen omgehangen van Paul Depla.
Volledig scherm
ANP Kippa
Volledig scherm
Tijn op donderdag weer terug in het Glazen Huis. © Tim Besters
Volledig scherm
Tijn bij de brievenbus met zijn vader. © 3FM
Volledig scherm
20161221 - Breda - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs - 3FM, Serious Request 2016, Glazen Huis - De 6-jarige, ongeneeslijke zieke, Tijn uit Hapert lakt in het Glazen Huis met Domien Verschuuren (L) en Frank van der Lende (R).

In samenwerking met indebuurt Breda