Ter illustratie, afgelopen voorjaar ging de landsgrens met België weer open. Burgemeester Gaston Van Tichelt van de gemeente Essen (links) en burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht verwijderen symbolisch het laatste hekwerk.
Volledig scherm
Ter illustratie, afgelopen voorjaar ging de landsgrens met België weer open. Burgemeester Gaston Van Tichelt van de gemeente Essen (links) en burgemeester Steven Adriaansen van Woensdrecht verwijderen symbolisch het laatste hekwerk. © Archief BN DeStem/Peter van Trijen

Wat als ik een begrafenis heb over de grens? En vier andere vragen én antwoorden over ‘oranje’ België

WEST-BRABANT - Nederland heeft heel België op oranje gezet. Wat betekent dit? En moeten we nu in thuisquarantaine na een bezoekje aan onze zuiderburen? 

  1. BredaPhoto behoudt ‘feel’ ondanks corona: ‘Veerkracht van team is fantastisch’

    BredaPhoto behoudt ‘feel’ ondanks corona: ‘Veerkracht van team is fantas­tisch’

    BREDA - ‘BredaPhoto, de Covid-editie’, zit er op. Zondag werd het evenement afgesloten in Podium Bloos op de Terheijdenseweg, maar vooral op internet. Want het festival maakte online goed waartoe het door het virus fysiek niet in staat was. ,,We hebben het gewoon gedáán”, aldus een trotse directeur Fleur van Muiswinkel na afloop. ,,Er is veel gecanceld, veel moest worden verzet, maar de veerkracht van dit team is fantastisch.”

In samenwerking met indebuurt Breda