Buizen voor de uitbreiding van de stadsverwarming in Breda liggen klaar op de Lunetstraat om ingegraven te worden. Links operationeel directeur Tom Emons van Ennatuurlijk, in het midden de projectleider van Heijmans, rechts Hans Lazeroms van Ennatuurlijk, verantwoordelijk voor het netwerk in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Buizen voor de uitbreiding van de stadsverwarming in Breda liggen klaar op de Lunetstraat om ingegraven te worden. Links operationeel directeur Tom Emons van Ennatuurlijk, in het midden de projectleider van Heijmans, rechts Hans Lazeroms van Ennatuurlijk, verantwoordelijk voor het netwerk in Breda. © Pix4Profs-Ron Magielse

Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’

BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten. 

In samenwerking met indebuurt Breda