Volledig scherm
© Cobine van der Louw

Ward 'Sinatra' rust nu lekker uit: 'Het was supervet, maar wel vermoeiend'

BREDA - Snipverkouden is ie en hij ligt op bed. Net geen drie uur in de middag: "Het enige dat ik nu doe is bijslapen en eten", snottert de 22-jarige student vrijetijdsmanagement aan de NHTV in Breda, Ward van Zanten.

Supervet
Die we overigens vooral kennen van zijn optredens voor het Glazen Huis en op het Chasséveld in Breda. Waar hij zijn Bredase versie van het nummer New York New York van Frank Sinatra vertolkte. "Supervet", noemt hij vooral dat optreden op een 'best wel vol' Chasséveld.

Hit
Zijn vorige werkgever zong het altijd. En zelf doet hij het nu ook. Zingen na afloop van het werk. En dan alleen 'Breda Breda'. Het was niet gepland, zijn dús spontane optreden voor het Glazen Huis. Het optreden was direct een hit op internet. Als hij meer dan 5.000 euro inzamelde voor de actie van 3FM Serious Request, mocht hij optreden op het slotfeest op het Chasséveld. En daar stond hij dus, afgelopen zaterdag. Te zingen alsof hij nooit anders deed.

Student
En nu is hij weer student. En werkt hij bij café Bruxelles. "Het was superleuk", maar muzikale ambities heeft hij verder niet. We gaan hem dus niet meer tegenkomen op de diverse podia. "Dat was ook helemaal niet de insteek. Het was écht vet. Een hele ervaring, maar wel heel vermoeiend."

Volledig scherm
Volledig scherm
20161224 - Breda - Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs - 3FM, Serious Request 2016, Glazen Huis - De Bredase Ward treedt op in het Glazen Huis met de Roosendaalse Big Band 'Start Spreading The News'. © Foto: Ramon Mangold/ Pix4Profs

In samenwerking met indebuurt Breda