Volledig scherm

Ward-fanclub: 'Wie helpt er mee? Ward naar ’t Chassé?’

BREDA - De fans van Ward van Zanten lieten in de nacht van dinsdag op woensdag van zich horen op de Grote Markt.

Ward van Zanten ging online viral nadat hij dinsdagochtend Frank Sinatra’s New York, New York in een Bredaas jasje stak voor de microfoon van Serious Request. Zijn vrienden bedachten een ludieke actie: ze richtten een evenement op via Facebook om duidelijk te maken dat ze Van Zanten willen zien optreden tijdens het eindfeest van Serious Request 2016. Om die actie kracht bij te zetten, trokken ze in de nacht van dinsdag op woensdag naar het Glazen Huis met grote spandoeken.

Bredanaars Anne Kok (20) en Pelle Meijers (25), goede vrienden van Van Zanten, behoren tot de initiatiefnemers van deze acties. “Hij moet absoluut optreden tijdens het eindfeest. We doen alles met dat als doel, voor Ward hebben we alles over”, zegt Meijer. Kok en hij hielden een spandoek vast waarop stond: ‘Yell, Yell, Yell, Ward is vrijgezel.’ Een andere tekst: ‘Wie helpt er mee? Ward naar ’t Chassé.’ Ondertussen zongen ze vrolijk liederen als ‘Wij willen Wardje zien.’ De zanger zelf gaf op Facebook aan woensdagochtend om 08.00 uur terug te keren naar het Glazen Huis.

Zijn vrienden hadden niet verwacht dat het lied van Van Zanten zó vaak gedeeld zou worden. “Voor ons is het normaal dat hij dit zo zingt. Ook de manier waarop hij voor die microfoon stond, zo is hij. Of hij nu gedronken heeft of nuchter is, dat maakt geen verschil.”

Inmiddels is er een heuse artiestenpagina op Facebook voor Ward aangemaakt. Zelf kondigde hij op social media aan dat hij woensdag om 08.00 uur bij het Glazen Huis is. Waarvoor hij dan komt, dat zette hij er niet bij.

Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Breda