Volledig scherm
© Thinkstock

Wandelen in Zundert tegen diabetes

ZUNDERT - In de strijd tegen suikerziekte nodigen de buurtsportcoaches van de gemeente Zundert en het huisartsenteam van De Welborg inwoners uit om vanaf 23 april elke dinsdag een uurtje te komen wandelen.

Met de wandelingen sluit Zundert aan bij de Nationale Diabetes Challenge 2019. De wekelijkse uurtjes zijn een voorbereiding op de finale van die Challenge in september in Den Haag.

Bas van de Goor Foundation

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Die toonde wetenschappelijk aan dat bewegen, wandelen, een positief effect heeft op de behandeling van suikerziekte. In sommige gevallen kan het er zelfs toe leiden dat patiënten met diabetes type 2 af komen van hun medicatie.

Reden genoeg voor de Zundertse buurtsportcoaches en huisartsen om inwoners te stimuleren meer te bewegen. Vanaf 23 april start twintig weken lang elke dinsdag om 14 uur vanaf huisartsenpost Welborg een wandeling.

Wandelende voorlichting

Tijdens het lopen sluiten zich de ene keer Zundertse huisartsen aan, de andere keer fysiotherapeuten, diëtisten, pedicures, wandelcoaches en ga zo maar door. Al wandelend geven ze voorlichting over een gezonde levensstijl en staan ze open voor talloze vragen van deelnemers.

Op die manier moeten de tochten niet alleen een stimulans zijn om mee te doen aan de wandelfinale van de Nationale Diabetes Challenge, maar moeten ze vooral ook leiden tot een structureel gezondere levensstijl.

Opgeven kan tot en met 22 april via: 

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/welborg.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (79%)
  • Nee (21%)
4977 stemmen