Volledig scherm
De groep van tien gedupeerde reizigers uit Roosendaal en Sint Willebrord. © Steven van Beek

Wachten op station Breda om naar Roze Maandag te gaan is voorbij, de treinen rijden weer

video+updateBREDA - Een steeds langer wordende sliert met plukjes roze formeerde zich voor het station van Breda. Wachten op bussen, die al deze mensen naar Tilburg zullen moesten vervoeren. Door een aanrijding met een persoon reden er de hele middag geen treinen naar Tilburg. Rond 17.35 uur was de storing voorbij en reden de treinen weer. 

,,Het is vakantietijd, waardoor er ook niet veel meer bussen besteld kunnen worden. We zitten nu al op onze max”, legde een NS-medewerker uit. 

Door de kermis en de Roze Maandag is het vandaag een heel stuk drukker dan een gemiddelde maandag tijdens deze periode; de wachttijden lopen rap op. Bussen rijden niet af en aan; hooguit eens per kwartier.

Taxi's

Volledig scherm
Lange rijen voor station Breda © Steven van Beek

De taxi's doen goede zaken. Er wordt druk onderhandeld over de prijs. Een busje kost al gauw 160 euro. ‘Te doen’ voor een groep van negen man, die niet langer willen wachten en allen plaats kunnen nemen.

Een geheel in het roze gestoken groepje ziet het met lede ogen aan. ,,Wij zijn met tien, dus kunnen wij niet zo’n busje nemen.” Twee taxi's wellicht? ,,Misschien, het moet ook niet te gek worden. Voorlopig blijven we wachten, er zit inmiddels wat schot in.” En straks eenmaal in de bus, is het nog een ritje van een half uurtje. 

Quote

Voorlopig blijven we wachten, er zit inmiddels wat schot in

Chaos

De groep komt uit Sint Willebrord en Roosendaal. Ze balen dat hun Roze Maandag later zal beginnen dan gewenst. ,,Dan zie je toch dat zoiets gelijk een chaos wordt hè", sombert er één. Niet dat het de pret bederft. Ja, er wordt wat gemopperd, maar het chagrijn blijft binnen de perken. ,,Dan begint het feestje wat later. Behoorlijk balen, maar dat is dan maar zo. Roze Maandag duurt toch tot middernacht.” 

Een bus arriveert en vult zich weer. De rij beweegt voorwaarts, de stopplaats van de bus komt steeds meer in zicht. ,,Ik wilde net naar voren lopen om wat informatie aan de NS te vragen. Dan krijg je toch vuile blikken, alsof je voor aan het dringen bent.” Want veel informatie komt er maar niet. 

Quote

Dan begint het feestje wat later. Behoorlijk balen, maar dat is dan maar zo.

Wat valt er te informeren? De bussen komen en gaan, er rijden geen treinen: veel meer valt er niet te vertellen. Het is wachten. Wachten tot je aan de beurt bent en naar Tilburg kunt rijden. Tot dan is het wachten in het volle zonnetje. Onder het genot van een aangeboden water of cola.

Ondertussen in Tilburg:

In samenwerking met indebuurt Breda