Volledig scherm
PREMIUM
rijsbergen-foto : ron magielse buhalte aan de gommersstraat in rijsbergen op traject zundert breda © Pix4Profs-Ron Magielse

Waarom buschauffeurs zo schaars zijn

achtergrondIs het alleen de krapte op de arbeidsmarkt dat busvervoerders als Arriva zo moeilijk nieuwe chauffeurs weten te vinden. Of is er meer aan de hand? 

‘Help Arriva werkgever van het jaar te worden. Stem!’, stond er op de posters die de leiding van de vervoersmaatschappij afgelopen zomer in de chauffeurskantine in Breda liet ophangen. Na twee dagen waren ze al verdwenen. Eraf getrokken door boze werknemers. 

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda