en Wanda Smigielski (voorgrond) en Wendy Dujardin kijken in het Generaal Maczek Memorial naar foto's van toen en nu. In de vitrines is een deel van de collectie van het voormalig museum te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
en Wanda Smigielski (voorgrond) en Wendy Dujardin kijken in het Generaal Maczek Memorial naar foto's van toen en nu. In de vitrines is een deel van de collectie van het voormalig museum te zien. © Pix4Profs / Johan Wouters

Waardige gedenkplaats voor onze Poolse oorlogshelden in Breda

BREDA – Aan de Ettensebaan liggen ze broederlijk bij elkaar. Poolse oorlogshelden, die onze (voor)ouders in 1944 bevrijd hebben. Pal naast dit ereveld, waar zij hun eeuwige rust vonden, gaat 3 juni het Maczek Memorial Breda open.

 1. Avondklok? In West-Brabant klinkt begrip, maar er zijn ook zorgen
  PREMIUM

  Avondklok? In West-Bra­bant klinkt begrip, maar er zijn ook zorgen

  BREDA - Het kabinet wil een avondklok instellen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tussen 20.30 en 04.30 uur mag er dan niemand meer naar buiten. Op de maatregel worden wel een paar uitzonderingen gemaakt, onder meer voor mantelzorgers. Mensen mogen ook in het geval van een calamiteit of voor ‘dringende hulp aan mens en die’ nog wel naar buiten, aldus premier Mark Rutte woensdag tijdens een persconferentie.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Ayoub A. ontoerekeningsvatbaar: geen straf opgelegd, wel TBS
  Play

  Ayoub A. ontoereke­nings­vat­baar: geen straf opgelegd, wel TBS

 2. Eenzame jongeren groot probleem tijdens corona: 'Raakt het geluk in je leven kwijt'
  Play

  Eenzame jongeren groot probleem tijdens corona: 'Raakt het geluk in je leven kwijt'