Volledig scherm
PREMIUM
Hitte in de stad. Even verkoeling halen bij het watertappunt in het Valkenberg. © Pix4Profs/René Schotanus

Waar gaat het de komende maanden over in Breda?
Nou, hierover...

BREDA - De ambities van Breda zijn niet goedkoop. Zesduizend woningen d’r bij, meer cultuur in de openbare ruimte, maar ook een sociaal armoedebeleid en als het even kan ook nog extra geld voor de jeugdzorg en veiligheid op straat. De vraag is: hoe gaat Breda dat betalen?

Volgende week komt de lokale politiek weer op gang. De agenda voor de eerste raadsvergadering is nog zo goed als leeg, maar het zal niet lang duren voordat de onderwerpen elkaar gaan verdringen. Er valt namelijk heel wat te bespreken.

 1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
  PREMIUM

  Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

  BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.
 2. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

  BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda