Volledig scherm
Bij Van de Reijt Meststoffen BV lagen de twee slachtoffers onder een omgevallen muur. © Erik Haverhals

Waalwijkse mestverwerker voor rechter voor dodelijk ongeval

LIVEWAALWIJK – De rechtbank in Breda buigt zich woensdagmiddag over het ongeval bij het Waalwijkse meststoffenbedrijf Van de Reijt, waarbij in 2014 twee mensen om het leven kwamen. Ze werden verpletterd door een wand van betonblokken waar naar later bleek nooit een vergunning voor was aangevraagd.  Bertjan Kers doet verslag uit de rechtbank via twitter.

De slachtoffers waren een 22-jarige man uit Andel en een 54-jarige man uit Waalwijk. Een van hen was een medewerker van Van de Reijt, het andere slachtoffer werkte bij een bedrijf in de omgeving. De 22-jarige man was een student aan het Radius College in Breda.

Hij was opgeroepen voor een kleine reparatie aan een van de machines. Na de reparatie stonden de twee mannen nog even te praten, toen de wand met betonblokken plotseling naar beneden kwam en bovenop hen viel.

Het OM beschuldigt de 51-jarige directeur en zijn bedrijf van dood door schuld, nalatigheid en overtreding van de vergunningvoorschriften. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda