Het hondje dat op een balkon aan de Hooilaan in Breda zat opgesloten wordt uit zijn ellende verlost door de brandweer.
Volledig scherm
Het hondje dat op een balkon aan de Hooilaan in Breda zat opgesloten wordt uit zijn ellende verlost door de brandweer. © Venema Media

VVD Breda wil harde aanpak dierenbeul na redding zielig hondje

BREDA - Mensen die hun huisdier mishandelen moet worden verboden nog langer een dier in huis te hebben. Dat zegt het Bredase VVD-gemeenteraadslid Daan de Neef.

De liberaal heeft zich in hoge mate verbaasd over het nieuws in BN DeStem dat een hondje dat vorige week op een snikheet balkon aan zijn lot is overgelaten, dezelfde dag door de politie weer is teruggegeven aan zijn eigenaar.

Quote

Hier moeten we als samenle­ving en als gemeente een stokje voor steken.

Daan de Neef, Gemeenteraadslid VVD Breda

Dat vindt De Neef de omgekeerde wereld: ,,Het is van de zotte dat iemand die aantoonbaar zo weinig zorg en liefde voor zijn of haar huisdier heeft, weer de volle verantwoordelijkheid krijgt voor de ‘verzorging’. Daar moeten we als samenleving en als gemeente een stokje voor steken. Daarvoor zijn we een beschaafd land en een beschaafde stad.’’

Houdverbod

Om die reden wil hij dan ook dat burgemeester en wethouders zich zo snel mogelijk sterk maken voor een ‘houdverbod’. De Neef wijst daarbij op de ambitie die het college vorig jaar al ventileerde, als het gaat om de aanpak van dierenmishandeling. In het bestuursakkoord staat namelijk dat Breda zich ‘als eerste aansluit’ bij wettelijke mogelijkheden om dierenmishandeling aan te pakken.

In samenwerking met indebuurt Breda