Volledig scherm
Bloemencorso Zundert. © Foto: Ramon Mangold

VVD-achterban niet warm van volkscultuur

BREDA - Een minderheid van VVD-kiezers wil dat er geld wordt gestoken in volkscultuur, zoals bloemencorso’s, gilden, schutterijen en fanfare’s. Afgelopen vrijdag sprak VVD-Kamerlid Thierry Aartsen uit Breda de wens uit dat daar meer geld naartoe gaat en minder naar ‘hoge cultuur’, zoals opera en ballet.

Subsidie geven aan volkscultuur vindt 43 procent van de VVD-achterban een goed idee, terwijl het gemiddelde op 54 procent ligt, zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Onder CDA-kiezers is dat zelfs 73 procent en van de PvdA-kiezers vindt 68 procent dat een goed idee.

Dat er wat minder geld kan naar het Concertgebouworkest en de Nationale Opera, onderschrijft 55 procent in de peiling. 66 procent van de VVD-achterban vindt dat ook, terwijl ook PVV-stemmers (80 procent) en FvD-stemmers (69 procent) daar in meerderheid voor zijn.

64 procent van de VVD-stemmers vindt het ,,een teken van beschaving, dat in een samenleving als de onze, subsidie naar cultuur gaat”. Gemiddeld onderschrijft 66 procent die stelling.

Maandag behandelt de Tweede Kamer de cultuurbegroting.

  1. Weduwe Breda wier auto verloren ging na brandstichting: ‘Ze hebben me mijn benen afgenomen’
    PREMIUM

    Weduwe Breda wier auto verloren ging na brandstich­ting: ‘Ze hebben me mijn benen afgenomen’

    BREDA - Twee auto's gingen afgelopen woensdag- op donderdagnacht rond 03.40 uur in vlammen op aan de Jacob Edelstraat in Breda. Amper anderhalve week nadat er op precies dezelfde plek óók twee auto's uitbrandden, óók rond dezelfde tijd. Ging de politie aanvankelijk, volgens buurtbewoners, nog uit van een spontaan ontstane autobrand, nu lijkt brandstichting zo goed als zeker vast te staan.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3081 stemmen