Volledig scherm
© Thinkstock

Vuurwerkslachtoffers en overmatige drankgebruikers in West-Brabantse ziekenhuizen

BREDA / BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL - Op de spoedeisende hulp van het Amphia ziekenhuis in Breda en het Bravis in Roosendaal en Bergen op Zoom is het relatief rustig gebleven tijdens de jaarwisseling.

Bij het Amphia moesten vier mensen met vuurwerkverwondingen zich laten behandelen en nog eens vijf personen omdat ze door de drank onwel waren geraakt of door drugsgebruik in de problemen waren gekomen. In alle gevallen betrof het mannen. Vorig jaar bij oud en nieuw werden op de SEH van het Amphia nog tien personen behandeld.

Bij het Bravis in Roosendaal had het personeel op de spoedeisende hulp een heel rustig nachtje. Welgeteld een vuurwerkslachtoffer meldde zich daar. Bij de man was een vuurwerkpijl in zijn hand ontploft.

Oogklachten
​De vestiging van het Bravis in Bergen op Zoom had het aanmerkelijk drukker. Ook al omdat alle patiënten met oogletsel daar behandeld werden. In totaal werden daar 16 personen behandeld waarvan zes mensen met oogklachten door vuurwerk. Een persoon had een een beenwond opgelopen door een rotje. De rest werd binnengebracht omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken of vanwege drugsproblemen.

Rustig
Volgens de politie in de regio is de jaarwisseling over het algemeen rustig verlopen. Op enkele incidenten na hoefde minder vaak te worden ingegrepen dan in andere jaren. Alleen in Oosterhout was het zaterdagavond raak bij een brand in een school aan de Kamerling Onnesaan en twee auto's in de Edisonlaan en Tollensstraat, in Breda ging een pas gekochte Mercedes in vlammen op, maar bleef het in het centrum 'behoorlijk' rustig, aldus een politiewoordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Breda