Sfeervol winkelen in binnenstad van Breda, zoals hier in de Veemarktstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeervol winkelen in binnenstad van Breda, zoals hier in de Veemarktstraat. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Vuist tegen online monopolies: Bredanaar bedenkt app die klant aan kleine winkelier koppelt

pollBREDA - Hoe krijg je het voor elkaar dat de plaatselijke winkelier zijn hoofd boven water kan houden in deze tijden van moordende online concurrentie? Bredanaar Lennart de Meij bedacht een speciale app die klant en winkelier aan elkaar koppelt.

Zorg dat mensen minder bestellen in de webshops en hun heil vaker zoeken in de winkel om de hoek. “Vorig jaar sprak ik met vrienden over hoe jammer het toch is dat veel leuke kleine winkels uit het straatbeeld verdwijnen”, zegt de 32-jarige web- en appontwikkelaar en parttime docent Lennart de Meij. “Ik besloot een vuist te maken tegen de online monopolies en de lokale winkelier een hart onder de riem te steken. En ik ben gaan denken aan een manier om dat voor elkaar te krijgen.”

Poll

Ik koop het liefst bij de winkel om de hoek, ook al kost me dat iets meer

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
828 stemmen

Hij bedacht de app WinkelHier, die sinds kort landelijk in de lucht is. Hoe die werkt? Eigenlijk heel eenvoudig. Heb je online een product gevonden, dan open je de app en je deelt hier de gegevens van het product. 

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda