Hij is misschien niet zo schoon, maar zeker in de weekeinden blijft de Baronesgarage in het centrum van Breda een geliefde plek om te parkeren, zoals blijkt uit deze file.
Volledig scherm
Hij is misschien niet zo schoon, maar zeker in de weekeinden blijft de Baronesgarage in het centrum van Breda een geliefde plek om te parkeren, zoals blijkt uit deze file. © RENE SCHOTANUS

Vuile parkings... Breda is er klaar mee

BREDA - De Baronesparkeergarage is inderdaad niet altijd even schoon. Dat komt omdat hij na dertig jaar al aardig verouderd is. Om daar iets aan te doen hebben burgemeester en wethouders de afspraak gemaakt dat vuiligheid die wordt gemeld meteen wordt opgeruimd.

Dat schrijft het college in een brief aan VVD-raadslid Daan de Neef. Eind vorig jaar liet de liberaal weten dat hij ontevreden is over de smerigheid waar hij in de parking aan de Nieuweweg tegenaan loopt.,,Dit is geenszins de ervaring die we als Breda aan bezoekers willen meegeven’’, liet hij burgemeester en wethouders weten. Die hebben zich de kritiek aangetrokken.

Een bezemwagen in parkeergarage De Barones in Breda.
Volledig scherm
Een bezemwagen in parkeergarage De Barones in Breda. © BN DeStem

,,Met schoonmaakbedrijf GOM is de afspraak gemaakt dat altijd directe actie wordt ondernomen om geconstateerde vervuiling direct op te ruimen’’, laat het college weten. Dat wil zeggen, binnen het uur. Bovendien worden alle garages dagelijks, dus ook in de weekenden, schoongemaakt. Een beheerder houdt de boel in de gaten.

Wat de Baronesgarage betreft: het drukke trappenhuis aan de Nieuwstraat wordt net als de wc’s elke dag schoongemaakt. Het iets minder drukke trappenhuis aan de Tolbrugstraat krijgt drie keer per week een beurt. Ook wordt er nog dit jaar werk gemaakt van de ‘beleving’ van de parking. De ingangen worden aangepast, beschilderd en er komen nieuwe borden.

Het college wil onderzoeken of er een app kan worden gemaakt waarmee bezoekers vervuiling en vandalisme kunnen melden. Deze app zou dan voor alle gebouwen van de gemeente ingezet kunnen worden.

In samenwerking met indebuurt Breda